19 септември / 19.00 ч: "Силата на закона или законът на силата?" с Мариете Шааке, Томас Лонингер и други, на живо от Виена

OT 12:12:01 16-09-2019
AM1210OT.005
APA-OTS

19 септември / 19.00 ч: "Силата на закона или законът на силата?"
с Мариете Шааке, Томас Лонингер и други,
на живо от Виена


Мариете Шааке - член на Европейския парламент до юли 2019 г., наскоро бе назначена за директор по въпросите на международната политика в Центъра за киберполитика и сътрудник по международна политика в Института за изкуствен интелект на Станфорд.
На 19 септември Мариете Шааке ще изнесе лекция в MAK - Музей за приложни изкуства - Виена, която ще бъде последвана от дискусия. Като пионер в областта на регулирането на новите технологии, Мариете Шааке ще постави на обсъждане въпросите:
" Как можем да помогнем Европейският съюз да се превърне в глобална сила за управление на технологиите?
" Защо нормите и стандартите ще се превърнат в "сребърния куршум" на ЕС в света?
" Как да гарантираме спазването на основните човешки права в дигиталните области, как изкуственият интелект да допринася за по-нататъшното развитие на демокрацията?

Събитието ще се проведе на английски език и може да бъде гледано чрез прякото предаване: https://erstestiftung.streaming.at/20190919.

Програма:
19.00 ч. Приветствие към участниците, последвано от изпълнение на Рупърт Хубер (пиано);
19.45 ч. Лекция на Мариете Шааке;
20.30 ч. Разговор, с участието на:
" Люси Бернхолц, старши научен сътрудник в Центъра по филантропия и гражданско общество на университета в Станфорд;
" Джоана Гуди, ръководител на отдел "Свободи и правосъдие" в Агенцията на Европейския съюз за основните права, Виена;
" Кшиштоф Издебски, директор на фондация "ePanstwo", Варшава;
" Томас Лонингер, изпълнителен директор на "epicenter.works", Виена;

Водещ: Верена Ринглер, куратор на "Talping Point Talks".

"Tipping Point Talk 03: POSSIBILITY" (Разговори на преломната точка 03: Възможност) е част от поредицата събития "Tipping Point Talks" на фондация ERSTE. Основни лектори на предишните разговори от тази поредица бяха Франсис Фукуяма и Тимъти Снайдер. Тези събития са принос на фондация ERSTE към отбелязването на 200-годишнината на Erste Bank и спестовните каси в Австрия през 2019 г. Куратор на поредицата е Верена Ринглер.


За фондация ERSTE:
Фондация ERSTE е основен акционер в Erste Group и защитава независимото бъдеще на един от най-големите доставчици на финансови услуги в Централна, Източна и Югоизточна Европа. Като фондация на частни спестовни банки в Австрия, фондация ERSTE работи за насърчаване на общото благо, като инвестира част от своя дивидент в региона, в който Erste Group извършва дейността си. Целите на фондацията са укрепване на гражданското общество, подкрепа на групи в неравностойно социално положение и спонсориране на съвременното изкуство в Европа.

www.erstestiftung.org
www.mak.at

За контакти:
Tipping Point Talks Communication
Томас Гойзер
+43 664 2410268
thomas@goiser.at

ERSTE Foundation Communications
Марибел Кьонигер
+43 664 8385341
maribel.koeniger@erstestiftung.org/АМ/