Илхан Кючюк от Лондон: Стоим с вас в борбата за спиране на Brexit

OT 09:26:01 15-09-2019
PA0924OT.004
office@ilhankyuchyuk.eu

Илхан Кючюк от Лондон: Стоим с вас
в борбата за спиране
на Brexit


Вицепрезидентът на партия АЛДЕ оказа подкрепа на колегите си в последните решаващи седмици преди развръзката по излизането на Великобритания от ЕС.

Лондон, 14 септември 2019 г. - Евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк посети Великобритания, за да вземе участие в годишната конференция на партията на Либералните демократи. Кючюк, който е и вицепрезидент на европейските либерали, от самото начало работи по темата Брекзит. И днес той оказа подкрепа на колегите си в последните решаващи седмици преди развръзката по излизането на Великобритания от ЕС. В събитието участие взеха още лидерът на Либералните Демократи Джо Суинсън и координаторът по Брекзит на Европейския парламент Ги Верхофстад.
"Няма оправдание за отричането на идеала за обединена Европа. Бях до вас по време на кампанията за референдум и е прекрасно да видя, че 3 години по-късно европейската страст е все така силна и видима. Не сте сами, имате подкрепата на либералите в цяла Европа! Ние стоим с вас в борбата за спиране на Brexit, защото хвърлянето на Европа 80 години назад не е визията, изразена от младите хора в Европа! Трябва да се борим в тяхно име и да настояваме за конкретни действия", заяви Кючюк пред 500 делегати в своето приветствено слово.
По думите на Кючюк Европейският съюз днес не е перфектен, но е немислимо една държава да се откаже от европейската идея просто така, когато са налице твърде много глобални предизвикателства, чието решение е възможно единствено с общи и солидарни действия.
"Европейските избори, за първи път от десетилетия, се отчетоха с висока избирателната активност от над 50%. Това показва ангажираността към европейския проект, но също така, че гражданите на ЕС, тук твърдо включвам британските граждани ни изпращат силен сигнал: "изходите" не са пътя напред. Гражданите дадоха мандат на проевропейските сили както във Великобритания, така и в останалата част на ЕС, да работят заедно за постигане на истинска реформа и за намиране на решения на техните нарастващи опасения", добави още Илхан Кючюк./ПА/