В националния пресклуб на БТА

OT 13:15:31 12-09-2019
AM1313OT.007
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ

В националния
пресклуб
на БТА


На 13 септември, петък, от 12.00 часа,
Център за алтернативна медицина и духовно развитие "Дървото на живота"
организира
Среща - разговор с проф. д-р Т.Тирунараянан - известен представител на Сидха медицина - традиционната система за лечение от Южна Индия.

Сидха медицината е традиционна система за лечение, създадена от тамилската култура. Думата сиддха означава съвършенство и идва от традицията на тамилските йоги. Знанията за сидха медицината датират от хилядолетия и за да не се загубят са записани върху палмови листа. Чрез тези древни ръкописи системата на медицината сиддха се е превърнала в част от индийската медицинска наука. Използвайки методологията на сиддха медицината са създадени лекарства, които понякога съдържат повече от 250 съставки.

За да научим повече за сидха медицината, нейните постижения в профилактиката и лечението на различни болести проф. д-р. Т. Тирунараянан и неговата колежка д-р Падмаприя ще изнесат лекции, семинари и ще провеждат консултации и лечения.
Информация за програмата на посещението им в България ще бъде представена на пресконференцията.

Проф. д-р Т. Тирунараянан е завършил правителствения Siddha Medical College. Той е основател на Център за традиционна медицина и изследвания (CTMR), в Ченай (Chennai), щат Тамил Наду. Има 30-годишна практика в различни области на индийските системи за алтернативна медицина. Проф. д-р Тирунараянан и неговият екип имат огромен опит в лечението на съвременни болести като рак, диабет, хипертония, артрит, имунни заболявания, бронхиална астма и кожни заболявания чрез традиционната медицинска мъдрост на Индия.
/АМ/