Кметът на Чорлу в Европарламента по покана на ДПС

OT 09:13:01 12-09-2019
MG0911OT.004
ЕП - Илхан Кючюк - съобщение за медиите

Кметът на Чорлу в Европарламента по покана на ДПС


Кметът на Чорлу, Турция Ахмет Саръкурт посети Европейския парламент по покана на ДПС. Евродепутатите от Движението бяха домакини и на водената от Саръкурт делегация, в която участва и отговорника на ДПС за район "Тракия", Гюнер Четин, който по настоящем е и заместник кмет на Чорлу.


По време на визитата бяха срещи с координатора за Брюксел на Републиканска народна партия - г-жа Кадер Севинч, с представители на Комитета на регионите, на Европейската служба за Външна дейност и на Европейската Комисия с ресор Турция, както и с постоянния представител на Република Турция за ЕС. Осъществени бяха и срещи с евродепутата Енгин Ероглу от немската делегация в група "Обнови Европа", със заместник кмета на брюкселската община "Скаарбеек" и с представители на медиите в Брюксел.

"Искаме община Чорлу да се развива като европейски град. Представителите на ДПС в Европейския парламент ще допринесат за културното, социално и икономическо развитие на града ни в тази насока", подчерта кметът на общината, който е и син на български изселник от Ябланово, област Сливен.

Град Чорлу е разположен между Истанбул и границата на Република Турция с България и Гърция, и се радва на развиваща се икономика с оглед благоприятното си разположение, като в него функционират близо 1000 производствени предприятия. С население от 263 862 души, Чорлу e един от най - гъстонаселените градове в областта Текирдаг. Основната причина за разрастването на града и увеличаване на населението му е изселването на над 60 хиляди български турци по време на т.нар. "Възродителен процес" през 1989 г. /office@ilhankyuchyuk.eu/


/МИГ/