Изцяло нова за България услуга за по-ефективно и еко придвижване стартира в София

OT 14:51:01 11-09-2019
AM1448OT.003
Интеримидж - услуга SHAREASCOOT

Изцяло нова за България услуга
за по-ефективно и еко придвижване
стартира в София


-Съобщение за медиите-

SHAREASCOOT предлага нов начин за намаляване на замърсяването и задръстванията в столицата

София, 10-и септември 2019 г. В началото на есенния сезон за първи път в България стартира услугата SHARЕASCOOT. Тя вече е активна в София, като същността й е, че всеки жител или гост на столицата може да вземе скутер (мотопед) от най-удобното за него място в града и да остави превозното средство в точката на пристигане. Зоната в града, в която могат да се паркират скутерите на SHAREASCOOT, е "широкият център", като с увеличението на броя им ще се разширява и зоната за паркиране. Зоната за ползване обхваща целия град заедно с околните населени места.

SHAREASCOOT стимулира съществената за София и големите градове полза, а именно - намаляване на задръстванията. Добавена стойност е и не по-малко отговорното поведение на хората, като спомага за това да замърсяваме по-малко с изгорели газове и вредни емисии: веднъж с минималния разход на гориво с бензиновите скутери и нулев такъв с електрическите. Услугата стартира в София, като се предвижда скоро да бъде достъпна и в Пловдив, а след това във Варна и Бургас."Всеки се е сблъсквал с трафика в столицата и знае колко време отнема придвижването от една точка до друга, особено в пиков час - нещо, което може да съкратиш значително със скутер. На второ място като предимство на услугата ни бих посочил безценното удобство и финансовата изгода да не инвестираш в собствено моторно превозно средство, което носи със себе си редица допълнителни разходи. Вместо това можеш да го вземеш от най-удобно място и да го оставиш там, където си стигнал", споделя във връзка с новата услуга Красимир Димитров, управител на фирмата, предлагаща услугата SHAREASCOOT.

SHAREASCOOT се базира на мобилно приложение, достъпно в App Store и Google Play. Веднъж инсталирано, ползвателят може да открие най-близкия до него скутер в града, да го резервира или директно да го отключи през приложението и да потегли. Необходима е само регистрация, като задължителните условия са навършени 18 години, притежание на смартфон с мобилен интернет (вече широко достъпно), шофьорска книжка и кредитна карта. Регистрацията е безплатна. Цената е 29 ст. на минута, като не се плаща първоначална такса. Съществува и опция за целодневно наемане и тогава цената е равностойността на 59 лв.

Предвижда се, основните потребители на услугата SHAREASCOOT в София да бъдат предимно млади хора, които обичат да се забавляват и са отговорни по отношение на екологията на градската среда. Те са активни, оптимизират своето време, а също и разходите си - за тях е важно, че отпада ангажиментът за поддръжка на собствено моторно средство. В емоционален план те ще оценят свободата и удобството на споделения транспорт, както и удоволствието да се движиш на две колела. Споделеното пътуване със скутери е широко разпространено в Европа и САЩ. В Париж е най-големият оператор на Стария континент с автопарк от над 2 000 скутера.Повече информация може да намерите на: http://shareascoot.bg

SHAREASCOOT е бърз и изгоден начин за придвижване в градска среда. Регистрацията в приложението е безплатна. Цена за наем на SHAREASCOOT: 0.29 лв. Цена за паркинг (във/извън Зоната на обслужване) е 0.09 лв./минута
Цена за дневен наем (24 часа) - 59 лв.
Цена за седмичен наем (24/7 дни) - 280 лв.
При наем на минута или ден/седмица няма ограничение на изминатите километри
При наем на минута, може да следите нивото на гориво на самия SHAREASCOOT или чрез мобилното приложение, като изразходеното от вас гориво е включено в цента на наема.
При наем на ден/седмица горивото намиращо се в SHAREASCOOT скутера е включено в цената на наема, като след изразходването му и при желание от Ваша страна да продължите да ползвате SHAREASCOOT скутера зареждането с гориво е за Ваша сметка.

НАШАТА МИСИЯ
Заедно можем да намалим броя на превозните средства в града, да намалим задръстванията, вредните емисиите и да повишим качеството на живот и транспорт.

За повече информация:
Лилия Атанасова
Account manager
Interpartners
lily.atanassova@interpartners.bg
089 666 35 91

Красимир Димитров
Управител
SHAREASCOOT
info@shareascoot.bg
/АМ/