Български граждани от Кърджали на гости в Европейския парламент

OT 16:25:31 10-09-2019
MG1623OT.026
ЕП - Илхан Кючюк - съобщение за медиите

Български граждани от Кърджали на гости в Европейския парламент


Посещението на групата в Брюксел съвпада с ключов момент - денят, в който Европейската комисия обявява ресорите на комисарите


Български граждани от Кърджали бяха официални гости на Европейския парламент. По време на посещението участниците имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията и да се срещнат с евродепутатите от ДПС. В Брюксел те бяха запознати с историята и функционирането на Европейския съюз, с парламентарните заседания, правомощията и политическата роля на ЕП, както и с работата на новосъздадената група "Обнови Европа".

Разказвайки за дейността на представителите на ДПС, Илхан Кючюк отбеляза, че "като национално отговорна делегация ние нито крещим високо, нито приемаме на сляпо всичко, а работим диалогично и конструктивно".

Специална част от програмата на гостите включваше посещение в централата на партията Open VLD - "Отворени фламандски либерал-демократи". Там те имаха възможност да участват в дискусия с Анеми Нейтс - изявена дама в белгийската политика, бивш председател на Либералния интернационал, бивш председател на предшественика на европейската партия АЛДЕ - партия ЕЛДР и член на Европейския парламент в поредица от мандати. По време на разговора бяха обсъдени предизвикателствата, пред които са изправени либералите в Европа. По време на срещата Илхан Кючюк благодари за дългогодишната и продължаваща подкрепа между ДПС и Open VLD, а г-жа Нейтс изтъкна, че това е третата среща с български представители по инициатива на ДПС, и именно това постоянство изгражда устойчивите взаимоотношения между двете партии.
/МИГ/