Катрин Деньов и Жулиет Бинош откриха 76-ото издание на кинофестивала във Венеция

OT 21:47:01 28-08-2019
DI2145OT.025
Кинофестивали - Италия - разширен вариант

Катрин Деньов и Жулиет Бинош
откриха 76-ото издание
на кинофестивала във Венеция


Венеция, 28 август /БТА/
С прожекция на филма "Истината" на японския режисьор Хирокадзу Корееда бе открит 76-ият международен кинофестивал във Венеция, съобщиха световните информационни агенции. Френските звезди Катрин Деньов и Жулиет Бинош са в образите съответно на майка и дъщеря във филма, който е включен в конкурсната програма.
Катрин Деньов в тоалет в черно и оранжево и Жулиет Бинош в бледорозова рокля минаха по червения килим заедно с японския режисьор, за да представят семейната драма "Истината". Филмът бележи завръщането на Корееда на авансцената, след като през 2018 г. спечели "Златната палма" в Кан с "Джебчии".
В конкурсната програма за наградата "Златен лъв" са 21 филма на режисьори от ранга на американците Стивън Содърбърг, Тод Филипс, Ноа Баумбак, французите Оливие Асаяс, Робер Гедигян, Роман Полански, канадеца Атом Егоян, шведа Рой Андерсон, чилиеца Пабло Лараин, колумбиеца Сиро Гера.
Кинофестивалът във Венеция ще продължи до 7 септември. Председател на журито е аржентинската режисьорка Лукресия Мартел. /Йордан Ачков/

/ДИ/