В националния пресклуб на БТА

OT 13:41:01 28-08-2019
AM1339OT.003
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ

В националния
пресклуб
на БТА


На 29 август, четвъртък, от 10.00 часа,
ще се състои пресконференция на
Български родителски централен комитет "Разбунена София" (софийска група за организация на протестите)
на тема:
Правозащитни организации срещу правата на човека!?
Граждани, родители и юристи, загрижени за антисемейната същност на приети напоследък законодателни промени и политики, повдигат въпроса за радикалното вмешателство на някои НПО и държавата в личния и семейния живот на българите и техните деца.
" Защо упражняването на основни конституционни права на български граждани - като правото на свобода на изразяване, на събиране и разпространение на информация, на публична критика и дебат - стават основание за разправа с тях от идейните им опоненти чрез предизвикване на намеса на държавни органи?
" Използвайки ангажимента на държавните правоприлагащи органи да проучват заведени пред тях сигнали, подадени от "правозащитни" НПО, участници в нашето гражданско движение са привиквани (призовавани за разпит) в полицията без истинско правно и фактическо основание. Целта е постигането на смразяващ ефект върху фундаменталните ни права и свободи да критикуваме политики, които считаме за разрушителни по отношение на българските традиции и семейство.
" До каква степен е налице тираничната тенденция при извършаване на привидно правозащитна дейност да се предприемат мерки на държавна принуда срещу идейни и политически опоненти и какви интереси, включително финансови, налагат такива действия?
" Ще споделим нашите опасения относно истинските мотиви за погазване на правото на обикновените граждани у нас да критикуват богато финансирани и влиятелни НПО и ще зададем въпросите, които това вмешателството поражда в традиционните семейни връзки родители-деца.
На конферентната маса ще застанат както жертви на този "правен" тормоз, така и общественици, ангажирани с каузата.

Участници: д-р Виктор Костов - адвокат, Кирил Веселински - графичен дизайнер,
д-р Христо Лафчиев - физик, Севина Хаджийска - учител, психолог.
/АМ/