В националния пресклуб на БТА

OT 12:40:31 05-08-2019
AM1238OT.002
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ

В националния
пресклуб
на БТА


На 6 август, вторник, от 11.00 часа,
ще се състои пресконференция на
инж. Симеон Славчев - общински съветник, съпредседател на "Политическа група 5" и зам.-председател на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към Столичния общински съвет
на тема:
Непрофесионални решения на "Софийска вода" АД и КЗК водят до здравен риск за населението

През ноември 2018 г. "Софийска вода" АД обявява обществена поръчка за химикали за пречистване на вода, предназначена за консумация. Поръчката е спечелена от гръцки търговски продукт. Заради нарушения при избора, решението е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията, но жалбите са били отхвърлени. Установени са и нарушения, свързани със самите химикали, чието качество и състав са в разрез с изискванията в България, което води до здравен риск за населението. Освен това гръцкият продукт оскъпява допълнително пречистването на водата, което означава още непредвидени разходи при експлоатация.

Участници: инж. Симеон Славчев, проф. Емил Бурназки и доц. д-р инж. Галя Бърдарска от Института за изследвания на климата, атмосферата и водите при БАН, работещ по проект Национална научна програма "Опазване на околната среда и намаляване на риска от неблагоприятни явления и природни бедствия".
/АМ/