Виенският икономически форум (VEF) блести отново със стилно градинско парти в Дипломатическата академия във Виена

OT 14:08:32 15-06-2019
MG1407OT.001
Виенски икономически форум - ивформация за медите

Виенският икономически форум (VEF) блести отново със стилно градинско парти в Дипломатическата академия във Виена


Виенският икономически форум (VEF) блести отново със стилно градинско парти в Дипломатическата академия във Виена
И тази година посолствата на отделните страни не спестиха усилия и лично време, за да покажат на гостите своите регионални кулинарни умения, наред с музикалната програма
На 14 юни вечерта членове и приятели на Виенския икономически форум (VEF) се насладиха на 18-то традиционно градинско парти в австрийската столица.
Както във всяка от тези 18 години, то предлага кулинарно-музикално пътешествие из страните-членки на Vienna Economic Forum.
Това станало любимо събитие, провеждано досега в австрийската столица и в Гутенщайн за откриване на лятото, се организира от генералния секретар на VEF д-р Елена Кирчева заедно с посланиците във Виена на държавите, членове на форума: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Литва, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Турция, Украйна, Хърватска, Черна Гора.
"Събитията с неформален характер също допринасят за постигане на разбирателството между нашите страни и ние се радваме на големия интерес, обичаност и популярност на тази годишна среща под открито небе," отбелязва генералният секретар на Виенския икономически форум Елена Кирчева.
Първото градинско парти от този формат се състоя през 2004 г. в градината на резиденцията на тогавашния посланик на България д-р Елена Кирчева. И оттогава, то се провежда всяка година, като Управителният съвет на Виенският икономически форум успя да го превърне в другата своя запазена марка.
18-то поред градинско парти се провежда след много успешен форума на Виенския икономически форум , посветен изцяло на първо престижно събитие за Република Северна Македония в австрийската столица. Високият форум на който присъства премиерът Зоран Заев , придружаван от своите най-важни министри се състоя на
20-и май 2019 г във Виена.
И тази година посолствата на отделните страни не спестиха усилия и лично време, за да покажат на гостите своите регионални кулинарни умения. Както винаги, културно-музикалната програма се превърна в своеобразен връх на вечерта.
Традиция е на празника отделните страни да представят най-младите си и успешни таланти в Австрия.
Под открито небе, в градината на Дипломатическата академия във Виена звучат част от опери, виртуозни изпълнения на цигулки, пиано, акордеон и саксофон, а фолклорни състави вдигат градуса на вечерта с кръшни народни танци от различни кътчета от Адриатика до Черно море.
По традиция вечерта се закри с кръшно българско хоро. На него първи се хванаха тези, които познават танцовите стъпки и увлякоха участниците в градинското парти.

/МИГ/