Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България спечели първо място за зелена инвестиция

OT 14:28:01 10-06-2019
AM1427OT.008
Национален конкурс "Най-зелените компании на България" - BHTC

Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България
спечели първо място
за зелена инвестиция


Компанията бе отличена за новото производствено разширение в конкурса
"Най-зелените компании на България"

София, 10-и юни2019 г. Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България спечели първо място в категория "Зелена инвестиция" в Националния конкурс "Най-зелените компании на България", 2019. Компанията получи "Зелен Оскар" за разширението на производствената си база в Икономическата зона "София - Божурище". Чрез него BHTCБългария ще увеличи производствения си капацитет в производството на климатични инсталации за автомобили.
BHTC има утвърдени "зелени" практики, а сред главните цели на компанията е постоянното усъвършенстване на производствения процес в синхрон с технологиите и водещите стандарти за опазване на околната среда.
"Зелените Оскари" на В2В Медия са престижни награди за всяка фирма. За нас получената първа награда за "Зелена инвестиция на 2019 година" е признание за усилията на ръководството, екипът подготвил проекта и всички нас, от мениджърите на отдели до работещите. Съвременните нови енергоспестяващи технологии и оборудване, съчетани с модерното изпълнение на строителството, системите и комуникациите и всички прилежащи площадки са гаранция, че ние сме зелена компания, работеща с отговорност за опазване на околната среда и решаваща енергийните проблеми сега, а не в близко бъдеще", сподели д-р инж. Павел Делчев - Експерт по Безопасност и здраве при работа и Опазване на Околната среда в BHTC България.
BHTC България сътрудничи активно с компетентните държавни и общински институции и с всички заинтересовани страни за подобряването на околната среда. За да се гарантира спазването на високите екологични стандарти, в производствения комплекс в Божурище е внедрена Система за управление на околната среда, която съответства на изискванията на БДС EN ISO 14001:2015. Освен това в производствената база се следи и управлява въздействието върху въздуха и се извършва редовен мониторинг на всички съоръжения и тяхната пълна изправност.
Националният конкурс "Най-зелените компании в България" отличава най-значимите постижения както на компании и неправителствени организации, така и на общини, журналисти и активни граждани, които са осъществили значими екологични проекти.
Наградата на BHTC България идва броени дни преди официалното откриване на разширението на компанията в България.


Повече за BHTC

Основана през 1999 г. в Германия, Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) е сред водещите в света компании за климатични системи и термоуправление в автомобилната индустрия. Основните продукти, които предлага, са панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации. Климатични сензори, контролери за въздух и PTC нагреватели за стъкла допълват портфолиото. BHTC покрива целия процес от продуктовия дизайн до производството на цялостната система за климатичен контрол. В този процес BHTC комбинира разнообразни сфери на опит - от софтуер, електроника и механика до всички технологии, необходими за разработката и производството на съществуващите и бъдещите оперативни и дисплейни елементи. В световен мащаб BHTC дава работа на над 1900 служители в Германия, България, Мексико, Китай, Индия, Япония и САЩ. Клиентите на BHTC са Audi, Behr, Bentley, BMW, Bugatti, Chrysler, DAF, Daimler, DaimlerCommercialVehicles, FAW-VW, Ford, Freightliner, GM, Lamborghini, Mack, Mahindra&Mahindra, Mahindra Renault, MAN, Mini, Navistar, Nissan, Paccar, Porsche, PSA, Renault, Renault Samsung, Renault камиони, SAIC, Seat, Skoda, Smart, Subros, S-GM, S-VW, Tata, Volkswagen, Volkswagen Търговски автомобили, Volvo, Volvo Камиони. Вижте повече на www.bhtc.com

За допълнителна информация:
Стела Ерера, Interimage
+359 88 820 00 23
/АМ/