Н.Ц.В. Княз Кирил Преславски присъства на български културен фестивал в Лондон

OT 11:30:01 07-06-2019
KL1128OT.006
pressoffice@kingsimeon.bg - съобщение за медиите

Н.Ц.В. Княз Кирил Преславски
присъства на български културен
фестивал в Лондон


pressoffice@kingsimeon.bg

Уважаеми колеги,

Приложено, изпращаме ви линк към новата публикация в сайта.

http://www.kingsimeon.bg/2019/06/n-ts-v-knyaz-kiril-preslavski-
prisastva-na-balgarski-kulturen-festival-v-london/


Пресофис

07.06.2019
Н.Ц.В. Княз Кирил Преславски присъства на български културен фестивал в Лондон


По случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост Н.Ц.В. Княз Кирил Преславски присъства на фестивал, организиран от Лондонската българска асоциация. Събитието се състоя в центъра на Лондон, на площад "Голдън Скуеър", в квартала "Сохо". Присъстваха много наши сънародници, новият български посланик Н.Пр.
г-н Марин Райков, както и стотици жители на града и туристи. Мястото не беше избрано случайно, тъй като през 2018 г. членове на Лондонската българска асоциация засадиха на площада като подарък за британската столица 40 български рози.
Съорганизатори на фестивала бяха Българския сити клуб и Британско-българското общество.
По време на събитието имаше богата фолклорна програма. На специални щандове посетителите можеха да закупят книги на български автори, картини на наши художници, както и традиционни гозби. Целта на организаторите беше да популяризират българската култура.
Княз Кирил, който винаги при възможност се включва в мероприятията, организирани от българската диаспора в Лондон, разговаря с много от дошлите сънародници и си направиха снимки за спомен.


/КЛ/