СЛЕД ДВЕ УСПЕШНИ ГОДИНИ ПРЕЗИДЕНТЪТ НА АМЕРИКАНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СЕ ЗАВРЪЩА КЪМ ПРЕПОДАВАНЕТО

OT 16:48:01 18-04-2019
AM1647OT.009
Американски университет в България - Стивън Съливан

СЛЕД ДВЕ УСПЕШНИ ГОДИНИ ПРЕЗИДЕНТЪТ
НА АМЕРИКАНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ
СЕ ЗАВРЪЩА КЪМ ПРЕПОДАВАНЕТО


Офис "Комуникации и маркетинг"
+359 888801748
akehayova@aubg.edu
www.aubg.edu
18 април 2019 г. Съобщение до медиите

В съобщение към общността на Американския университет в България от днес президентът на АУБ д-р Стивън Съливан обяви, че се завръща към преподавателската дейност. Д-р Съливан пое ръководството на университета в предизвикателен период и успя да го изведе към устойчив успех. Под ръководството на д-р Съливан университетът прие най-големия си випуск първокурсници за последните 7 години, като ръстът при българските студенти достигна 56 процента спрямо година по-рано. Екипът на президента повиши и престижа на АУБ. Според изданието на Рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година АУБ заема първо място в 4 от общо 5 направления, по които е оценяван. Университетът е официално най-доброто висше учебно заведение по бизнес администрация, икономика, политически науки, журналистика и масови комуникации, а в категорията на компютърните науки заема второ място сред оценени общо 51 университета. В началото на академичната 2018/2019 година АУБ откри нова специалност - "Психология" с оглед на засиления интерес към нея. В допълнение университетът добави още една магистърска програма към портфолиото си, която предлага съвместно със SDA Bocconi.
Д-р Съливан казва още: "Изключително съм благодарен на нашите отдадени студенти, възпитаници, преподаватели и администрация, които допринесоха за забележителните ни постижения през последните две години. АУБ е истинската ми любов в професионален аспект. Вече повече от 20 години съм тук и съм служил в полза на общността на различни позиции в зависимост от нуждите на университета: преподавател, декан, заместник-ректор и президент. За мен е привилегия да мога да допринасям за благото на университета, независимо от позициите, които заемам. Сигурен съм, че следващият президент на университета ще продължи нашите успехи. След тези две продуктивни години чувствам, че работата ми е завършена и мога да се отдам на преподавателската си дейност. Да предавам знанията си на младите хора винаги е било моята страст и вдъхновение - да мога да разговарям със студентите ежедневно за мен е безценно и това беше причината да дойда в България преди толкова години."
Настоятелството на АУБ ще обсъди следващите стъпки по време на срещата си през май в Благоевград. Д-р Съливан заяви, че ще продължи да служи на общността на АУБ и както досега остава пламенен поддръжник на университета.

За Американския университет в България (АУБ):

Основан през 1991 г. със съдействието на правителствата на Република България и САЩ, Американският университет в България (АУБ) предлага висококачествено американско образование на изключително конкурентна цена и се слави с успехите на своите възпитаници по цял свят. АУБ е акредитиран както в САЩ от New England Commission of Higher Education (NECHE), така и в Европа от българската Национална агенция за оценяване и акредитация. В резултат, успешно завършилите АУБ студенти получават двойна диплома - за САЩ и Европа. Университетът предлага 12 бакалавърски програми, магистърска програма по бизнес администрация за ръководни кадри и магистърска програма по финанси, банково дело и управление на недвижими имоти съвместно с икономическия университет Bocconi в Милано. В АУБ се обучават 1000 студенти от над 40 държави, а преподавателският състав надхвърля 70 души от над 20 страни. АУБ разполага с най-добрата университетска база в региона: комфортни общежития, отличения с награди студентски център "Америка за България" и най-голямата англоезична библиотека в Югоизточна Европа. Така студентите живеят и учат в кампус, отговарящ на най-високите световни стандарти. Общо завършилите АУБ са около 5000 души, като 99,8 процента от тях са започнали работа или са продължили обучението си в магистърски или докторски програми броени месеци след дипломирането си. В допълнение АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерството на образованието за осма поредна година.

Кратка информация и история: http://aubg.edu/quick-facts
Нашата мисия и нашите ценности: http://aubg.edu/mission-values
Разяснение на нашия модел на образование: http://aubg.edu/liberal-arts-explained
АУБ в София: https://www.aubg.edu/executive-education
Защо бъдещи студенти избират АУБ: http://aubg.edu/smartversity

За допълнителна информация, моля свържете се с Албена Кехайова на тел.: 073 888 215 или мобилен: 0888 80 17 48.

/АМ/