Изявление на Посолството на Държавата Либия в София

OT 14:22:01 17-04-2019
EG1422OT.001
Посолство на Държавата Либия в България

Изявление на Посолството на Държавата Либия
в
София


Посолството на Държавата Либия в София осъжда това, което извършиха силите на престъпника Халифа Хафтар срещу невинни граждани и бомбардирането на жилищни квартали с ракети и артилерия.
Престъпленията му в столицата Триполи продължават, като това са престъпления срещу човечеството, чиито жертви стават невинни граждани, сред които е цяло 5-членно семейство, всички от които са мъртви, също така и използването на деца за военни действия, бомбардиране на граждански летища с военни самолети и използване на международно забранени оръжия.
Всички тези престъпления целят превземане на столицата Триполи с подкрепата на страни от областта и други страни. Това е удар срещу политическия процес, който процес е способстван от ООН, а ударът е насочен в посока неговото възпрепятстване и спиране, а също така и превземане на властта чрез военен преврат.
Молим международната общност да поеме своята отговорност и да спре и накаже този насилник, както и тези, които го подкрепят.
В заключение утвърждаваме, че либийският народ, както доказа пред света чрез мирни прояви, отказва военното управление и ще продължи с всички сили да отстоява правото си на мирно съществуване и няма да се върне към диктатурата.
Бог да пази Либия и нейния народ!

Посолство на Държавата Либия в България

издадено в гр. София
17.04.2019 г.

/ЕГК/