НОВИ 64 ДЪРВЕТА ЗАСАДИХА ДОБРОВОЛЦИ В ПАРК "ВЪЗРАЖДАНЕ" В СОФИЯ

OT 12:12:01 12-11-2018
AM1210OT.003
"ЧЕЗ Електро България" АД - инициатива We Do Green

НОВИ 64 ДЪРВЕТА ЗАСАДИХА
ДОБРОВОЛЦИ В ПАРК "ВЪЗРАЖДАНЕ"
В СОФИЯ


12.11.2018

Район "Възраждане" на Столична община се присъедини към третото събитие от инициативата на ЧЕЗ Електро We Do Green

В събота - 10 ноември 2018 г., доброволци - служители на "ЧЕЗ Електро България" АД и жители на столицата, засадиха 64 иглолистни и широколистни дървета на територията на парк "Възраждане" в София. По инициатива на Савина Савова - кмет на столичния район "Възраждане" и общинския съветник Борислав Борисов, чрез кампанията си "Възраждаме детските зелени мечти", Район "Възраждане" се присъедини към We Do Green - инициатива на "ЧЕЗ Електро България" АД за засаждане на дървета в обезлесени територии в гори, паркове и населени места в Западна България. Г-жа Савина Савова и г-н Борислав Борисов също се включиха активно, като доброволци, в залесяването на най-младия парк в София.


Това бе третото събитие от инициативите, включени в кампанията на "ЧЕЗ Електро България" АД - "Зареждаме Ви с енергия", по време на която Дружеството организира и провежда събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната ефективност. Стартът на кампанията бе даден на 14 юли 2018 г., когато ЧЕЗ Електро и 5kmrun.bg проведоха съвместно Run Green - бягане за възрастни и деца. Броят на участниците в Run Green определи и броя дървета - 366, които да бъдат засадени през есента от доброволци - служители на ЧЕЗ и граждани. Броят на участниците в Run Green 2 през октомври допринесе ЧЕЗ Електро да добави още 375 дървета.


Дружеството увеличи този брой до над 2 000 дървета! Първите 10 от тях вече радват жителите и гостите на столицата, засадени на 27 октомври 2018 г. в района на бул. "Черни връх" номер 44-46 от участници в съботното бягане на 5kmrun.bg в Южния парк и служители на ЧЕЗ в България.
На 2 ноември 2018 г. над 230 доброволци - служители от дружествата на Групата ЧЕЗ в България, засадиха 2000 фиданки на дъб и акация върху 5 декара от територията на опожарена гора в землището на с. Росоман, Община Божурище, Софийска област.
Една от целите на инициативата We Do Green е да популяризира електронната фактура като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава и възможност за личен принос към опазване на природата. Над 400 000 клиенти на "ЧЕЗ Електро България" АД в момента получават фактурите си онлайн, като спасиха с избора си близо 4 000 дървета от изсичане. Само за година едно дърво филтрира 28 кг замърсен въздух и охлажда околната среда колкото 10 климатика, работещи постоянно.


Пресцентър на "ЧЕЗ Електро България" АД
е-mail: parvoleta.miteva@cez.bg
/АМ/