Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с президента на европейските либерали Ханс ван Баален

OT 16:30:01 12-10-2018
MG1628OT.002
ЕП - Майдел - либерали

Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с президента на европейските либерали Ханс ван Баален


София, 12 октомври /БТА/
`Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Международното европейско движение Ева Майдел се срещна в Брюксел с президента на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Ханс ван Баален, съобщи Пресцентърът на ПП ГЕРБ.
"Разговорът за бъдещето на Европа тече с пълна сила в обширната мрежа на Международното европейско движение. Опитваме се да въвлечем широк кръг от граждани и да ги убедим, че Европейският съюз може да помогне със справянето с проблеми като миграцията, тероризма, безработицата и икономическото развитие. За целта е нужно да сме активни на предстоящите европейски избори и да не оставяме хората, които искат да разединят Европа и да я върнат с години назад, да се окажат мнозинство," заяви българският евродепутат.
Ева Майдел и Ханс ван Баален разговаряха основно за инициативи в рамката на Европейското движение, които да допринесат за по-широко участие в демократичните процеси. Алиансът на либералите и демократите в Европа е член на Европейското движение, наред с други проевропейски сили като Европейската народна партия. Международното Европейско движение е най-голямата мрежа от проевропейски организации с национални членове в 39 държави и допълнително 36 международни асоциации и организации.

/МИГ/