Бойко Борисов: Най-важните неща са мирът, толерантността и разбирателството

OT 17:02:01 05-09-2018
PA1659OT.003
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - П Р Е С С Л У Ж Б А

Бойко Борисов: Най-важните неща са
мирът, толерантността
и разбирателството


Религията е изключително значима за всеки един от нас, но в също време най-важните неща са мирът, толерантността и разбирателството. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на съвместно изявление с израелския му колега Бенямин Нетаняху.
В своето изказване премиерът Бойко Борисов заяви, че е успял да се види с много приятели в Израел и че трябва да се положат много усилия, за да се преборим за мозъка на хората, за това, което мислят. "Чрез интернет има много повече възможности, няма граници. Технологиите напреднаха, а в същото време виждате, че с едно хвърчило или дрон могат да се направят много и ужасни поразии", допълни още Борисов.
"Това, което правим заедно, е да насърчим едно проспериращо бъдеще, а не минало на насилие. Надявам се да се фокусираме върху темата как да се борим срещу злото", каза Бенямин Нетаняху, министър-председател на Държавата Израел преди срещата си с премиера Борисов.
По отношение на двустранните връзки, министър-председателят Бойко Борисов изрази готовност до края на годината да се проведе смесеното междуправителствено заседание и отправи покана към министър-председателя на Държавата Израел да посети България. От своя страна Бенямин Нетаняху изтъкна, че има много теми за обсъждане между двете приятелски страни Израел и България.
Бойко Борисов сподели пред своя израелски колега, че по-късно през деня ще се срещне с близките на загиналите при атентата в Сарафово. "Този удар беше насочен срещу израелски граждани, но загинаха и българи и ни беше нанесена голяма щета, но тогава видяхме много ясно, че нашите служби за сигурност и вашите работиха като една", сподели българският премиер.
По думите на Борисов доверието, което има с Бенямин Нетаняху, е от изключително значение, защото Израел играе ключова роля в развързване на сложния възел в Близкия Изток.
"Всеки ден има минимум 5 самолета с туристи за България и така както поех ангажимент, от януари ще заработи генерално почетно консулство на България в Йерусалим, което беше прието с решение на Министерския съвет през месец юни", каза в заключение министър-председателят Бойко Борисов.МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
П Р Е С С Л У Ж Б А
1194 София тел. 9402770
бул. "Дондуков" щ1 факс 9802056
WEB site: http://www.government.bg/, E-mail: GIS@government.bg
05/09/2018, сряда
За информация: 940.27.70
/ПА/