Българска компания е сред носителите на наградите за най-иновативните компании в света за 2018-а

OT 18:49:01 10-08-2018
ES1846OT.036
Свят - бизнес - награди

Българска компания
е сред носителите на наградите
за най-иновативните компании в света за 2018-а


Преди броени часове бяха обявени най-иновативните компании в света за 2018-а в официалната класация на Международните бизнес награди.

Престижните статуетки Stevie ще бъдат връчени на победителите на гала церемония през октомври в Лондон.

Обявиха носителите на най-престижните световни бизнес награди
Церемонията по връчването на петнайсетите Stevie награди ще се проведе в Лондон през октомври

Най-иновативните компании в света за 2018-а бяха обявени в официалната класация на Международните бизнес награди днес.

Всички те ще получат отличието, наречено Stevie Award (прозвище, идващо от гръцката дума за "коронован"), което е част от най-престижната програма за признаване на бизнес постижения и иновации във всички области. За наградите могат да кандидатстват професионалисти и компании от цял свят, от всички сектори - публичен и частен, неправителствени организации, големи и малки фирми. Разделени са в 7 различни програми, в които годишно се получават над 10 000 кандидатури.

През 2018-а 12-членното жури на Международните бизнес награди е разгледало 3900 кандидати от 74 страни. Страните, в които отиват най-много статуетки за иновации са САЩ, Турция, Южна Корея, Великобритания и Индонезия.

Компанията с най-много първи награди (14 златни статуетки) е индонезийският гигант Telkom Indonesia, който преди броени седмици успешно се възползва от втория полет на ракетата Block 5 Falcon 9 rocket на SpaceX, за да транспортира в орбита новия си сателит. Логистичният гигант DHL Express пък печели 46 златни, сребърни и бронзови статуетки.

Сред индустриите с най-много статуетки за иновация са множество комуникационни агенции, сред които китайската Switching-Time, ASDA'A BCW от Обединените Aрабски Eмирства и Reklam5 Digital Agency от Турция. Бизнес наградите тази година са силно фокусирани и върху новите технологии - една от най-бързо развиващите се европейски технологични компании - полската RTB House ще получи награда за своята революционна маркетинг технология, която с изкуствен интелект имитира невроните в човешкия мозък и осигурява изключително точно таргетирани банер кампании.

Сред отличените на тазгодишните Международни бизнес награди е и една българска компания! Софтуерният разработчик Accedia е носител на Silver Stevie в категорията "Компания на годината - Софтуерни продукти - Среден бизнес". Това е вторият сребърен Stevie за Accedia - през 2017-а те получиха отличието в категорията "Работодател на годината - Софтуер - до 250 служителя".

Носителите на Stevie наградите ще получат статуетките си на официално гала събитие в InterContinental Park Lane Hotel в Лондон на 20 октомври 2018г.

Пълният списък с награди е тук:
https://stevieawards.com/iba/
company-organization-awards-winners-2


/ЕС/