Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се срещна с главния изпълнителен директор на "Сиско Системс"

OT 17:26:01 08-03-2018
ES1724OT.038
ЕС - образование - технологии

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се срещна
с главния изпълнителен директор на "Сиско Системс"


"Образователните програми трябва да бъдат обновени, за да могат нашите общества да се възползват от работните места на бъдещето и възможностите за икономически растеж. Първа стъпка към това е включването на компютърните умения в програмата на началното образование.", отбеляза българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП, по време на среща с председателя и главен изпълнителен директор на технологичния гигант "Сиско Системс", Чък Робинс.

Основни теми на разговор бяха привличането на повече жени от компании в дигиталния сектор, новите тенденции в технологиите, като използването на изкуствен интелект, роботика, блокчейн, киберсигурност, както и регулаторната рамка в САЩ и Европа по отношение на иновации, научни изследвания, защита на лични данни и др. Евродепутатът и Чък Робинс се обединиха около идеята, че е необходимо по-голямо разбиране на технологиите и как те помагат в ежедневието ни, за да се увеличи общественото доверие.

Срещата бе инициирана от евродепутата и бивш европейски комисар от Люксембург, Вивиан Рединг и се проведе в четвъртък, 8 Март 2018г. в Европейския парламент в Брюксел.


/ЕС/