26 МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ НА СОФИЯ ОУПЪН 2018

OT 10:45:01 06-03-2018
AM1043OT.001
СОФИЯ ОУПЪН 2018 - таекуондо - България - медали

26 МЕДАЛА
ЗА БЪЛГАРИЯ
НА СОФИЯ ОУПЪН 2018


7 златни, 5 сребърни и 14 бронзови отличия за нашите състезатели на международния турнир по таекуондо от категория G1

05.03.2018 г., София. Българските състезатели грабнаха общо 26 медала от международния турнир "SofiaOpen", който се проведе за пети път в София през уикенда. 7 златни и 4 сребърни спечелиха юношите, кадетите и децата, а при мъжете се отличихме с един сребърен медал. Конкуренцията беше изключително силна, защото проявата събра над 1600 елитни състезатели от над 46 държави.
В първия ден от турнира стартираха близо 800 юноши и кадети, като България взе участие със 70 младежи от 19 клуба и спечели над 20 медала. Със злато бяха отличени Стефан Стаменов (до 41 кг) от отбор "Сунг-Ри Ботевград", Любомир Богданов (до 45 кг) от "Кентавър",европейският шампион при кадетите и златен медалист от София Оупън 2017 Даниел Ладжев (до 48 кг) от "Августа", както и Емилия Тасева (до 55 кг) от "Форс"при момичетата.
Във втория ден на турнира двубоите бяха в категориите мъже и жени, деца и начинаещи. Участие взеха общо 900 състезатели, от които нашите бяха 250 от 30 клуба. България взе един сребърен медал при мъжете и общо 6 медала при децата, 3 от които златни.
Родните надежди при мъжете бяха насочени към Митко Джорджев от клуб "Гладиатор" в категория до 68 кг. След първоначална победа над Димитриос Парастатидис от Гърция, той загуби от Крисчън Мак Нийш (Великобритания). Още двама наши състезатели стартираха добре, но за съжаление отпаднаха. Това бяха Димитър Кобаков, който победи двукратния европейски и вице световен шампион от Португалия Руи Браганца, и Йордан Колев, който се наложи над Римас Монтвидас от Литва, но и двамата отпаднаха на четвъртфиналите.
Сред децата със злато се отличиха Станислав Митков и Ерика Карабелева от "Ахил" и Делина Стоянова от "Кондор 2000".


Другите българските отбори, които показаха високи резултати като цяло на турнира, бяха "Рамус", "Херея", "Таекуондо Фитнес" и "Българско Таекуондо Обединение-Похион".
Резултатите при мъжете, жените и децата може да видите тук - https://goo.gl/yj2jqf
Резултатите при кадети, младежи и девойки тук - https://goo.gl/JZduJo
Резултатите при начинаещите и за двата дни можете да видите тук:03.03.2018 - https://goo.gl/59XohHи 04.04.2018 - https://goo.gl/rEMQ6o
Наградите бяха връчени на състезателите от организатора Димитър Михайлов и от Миклош Патакфалви, който е член на съвета на W.T.E (World Taekwondo Europe).
Мероприятието беше организирано от Таекуондо клуб "Рамус", съвместно с Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия. Таекуондо клуб "Рамус" е един от най-големите и най-успешни частни клубове по таекуондо в България. Създаден е преди 7 години. Неговите възпитаници са носители на медали от републикански, балкански и европейски първенства по таекуондо, включително и на отборни отличия. В последните години ТК "Рамус" е организатор на две авторитетни международни състезания, станали вече традиционни - "Sofia Open" и Детски турнир в чест на Деня на народните будители. Тези състезания са сред най-масовите спортни прояви в България - в последното издание на "Sofia Open" се включиха 1300 състезатели от повече от 40 държави.
Треньор на клуба и ключов организатор на турнира е Димитър Михайлов - един от най-успешните български състезатели по таекуондо, носител на 13 републикански титли и на множество отличия от авторитетни международни състезания. Понастоящем Димитър Михайлов е вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо.


За връзки с медиите и информация:
Димитър Джермански
Мобилен: 0896663531
dimitar.djermanski@interimage.bg
/АМ/