Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

OT 13:51:31 29-12-2017
GI1350OT.005
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността" - МВР


ОДМВР-София. Над 32 кг месо без документи са иззети от магазин в Самоков в хода на полицейска операция. Вчера на територията на община Самоков е проведена полицейска операция за противодействие на нерегламентирания превоз на месо и месни продукти. Служители на РУ- Самоков, на Областната дирекция по безопасност на храните, Териториалната дирекция на НАП и Комисията за защита на потребителите извършили проверки на магазини за хранителни стоки. В един от инспектираните търговски обекти са установени 32.605 кг разфасовки от червено и бяло месо без етикет на производител, срок на годност и условия за съхранение. Компетентните органи са съставили протокол и разпореждане за унищожаване и са наложили възбрана за реализация на месните продукти.
В друг магазин в града е установено, че за част от предлаганите стоки липсват обявени цени и че в обекта не се поддържа регистър за предявените рекламации, за което също е съставен констативен протокол. За извършените нарушения на Закона за защита на потребителите ще бъдат съставени актове. Съвместните проверки в търговските обекти на територията на областта продължават. Криминално проявен и осъждан самоковец е задържан с торба марихуана.
Около 21.30 часа на 28 декември, на ул. "Преспа" автопатрул на РУ- Самоков подал сигнал за спиране на лек автомобил "Фолксваген Пасат". В момента на спирането водачът излязъл на бегом от колата и хукнал към коритото на река Искър, държейки в ръка полиетиленов пазарски плик. След незабавни заградителни действия беглецът бил задържан от униформените. Когато проверили носената торбата, служителите на реда открили седем пликчета, съдържащи общо около 600 грама суха тревиста маса, реагираща на канабис. 28- годишният извършител е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Благоевград. Полицейски служители на РУ-Сандански извършили вчера проверка в имот в с.Враня, община Сандански, обитаван от Б.И./18г./. От къщата са иззети намерените около 106 г тревиста маса, която при полевия тест реагирала на канабис. За случая е уведомена РП-Сандански.
Сливен. Минилаборатория за производство на синтетична дрога са разкрили криминалисти от РУ-Сливен. В хода на полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е извършена проверка на адрес в областния град. На място криминалистите задържали 31-годишен криминално проявен мъж. От жилището, обитавано от него, те иззели метамфетамин, марихуана, електронна везна, като и вещества, прекурсори и предмети, необходими за производството на синтетичен наркотик. Работата по досъдебното производство продължава.
Служители на Участък "Надежда" разкриха кражба на стойност 8000 лв. и задържаха извършителите. След получен вчера в РУ-Сливен сигнал за кражба от цех на фирма в индустриалната зона на града, полицаите се заели с изясняване на случая с откраднатите ел.двигатели и проводници. След проведените незабавни издирвателни действия служителите установили и задържали криминално проявените Г.К.(32г.), М.К.(21г.) и А.П.(23г.), от Сливен. Работата по разкриване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. Образувано е досъдебно производство.

Видин. Към 10 часа вчера горски инспектор сигнализирал в РУ-Белоградчик за установено в Долни Лом полуремарке, натоварено с немаркиран дървен материал. При огледа на място, в района на бившия стопански двор в селото, полицейски служители установили, че полуремаркето било натоварено с около 43 куб.м дърва за огрев, немаркирани с контролна марка. По случая е образувано досъдебно производство. Към 11.30 часа горски инспектор отново сигнализирал в полицията за идентичен случай - установен в Чупрене товарен автомобил с видинска регистрация, с немаркирани дърва. При последвалия оглед, в паркиран в бившия стопански двор товарен автомобил с прикачено ремарке, полицаите установили натоварени около 38 куб.м дърва, отново немаркирани. Превозното средство и дървесината са иззети, по случая е образувано досъдебно производство.
Шумен. Незаконно притежавано самоделно оръжие е намерено по време на извършена проверка в гр. Каспичан. Около 11 часа вчера на ул."Мадарски конник" в града за проверка бил спрян водач на лек автомобил "Мерцедес Ц 180", с добричка регистрация. По време на проверката в багажното отделение на автомобила бил открит пистолет с гилза в него. Извършен е оглед, оръжието е иззето, започнато е досъдебно производство.
36-годишен мъж от с. Лятно е настанен за лечение в МБАЛ- Шумен след като пострадал при битов скандал около 19.50 часа снощи. Минути преди това между двама местни жители възникнал спор, прераснал в скандал, по време на който единият извадил нож. Мъжът се опитал да потуши напрежението и за да не се стигне до сериозен инцидент, се намесил. Докато правил опит да разтърве двамата, бил прободен. Пострадалият е транспортиран до МБАЛ-Шумен, където му е оказана помощ. Извършителят, Е.О. /35г./ от същото село, е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 129 ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК продължава.
В.Търново. Криминалисти на РУ-Горна Оряховица разследват обстоятелствата и издирват извършители на грабеж от бензиностанция в Д. Оряховица. Сигнал за престъплението бил получен минути след полунощ. По данни на служителката, тя е била нападнат в гръб от маскиран мъж, който я избутал в санитарното помещение и я съборил на земята. След това жената видяла, че от основното помещение, бягайки се отдалечават двама души. След като се съвзела от шока забелязала, че от касата липсва дневния оборот. На мястото незабавно са били изпратени екипи на полицията. Извършен е оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

/ГИ/