Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

OT 14:21:32 24-12-2017
IS1420OT.020
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността" - МВР


24 декември 2017
Бургас. Рецидивист е задържан за извършени от него кражби от кафе-автомати в Приморско. Разследването на престъпленията е осъществено от криминалисти на Районно управление - Приморско, със съдействието на колегите им от РУ - Созопол. В хода му те попаднали в следите на криминално проявения и осъждан М.Е./28 г./- украински гражданин, който временно е живеел в с. Равадиново и не притежавал документ за самоличност. Установено е, че в нощта на 15 срещу 16 декември той е разбил двата кафе - автомата и откраднал монетите от тях, направил опит да открадне и монетите от трета кафе-машина, която също взломил. М.Е. направил пълни самопризнания за случаите и описал точния механизъм за извършване на кражбите. В хода на оперативните действия е установено, че по идентичен начин той се е сдобил с наличната сума от четвърти кафе-автомат, монтиран в града. С прокурорско постановление на Районна прокуратура - Царево, мярката му е удължено до 72 часа. Работата по случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.
Варна. Час след противозаконно отнемане на автомобил, е задържан 23-годишният извършител на деянието. На 22 декември, около 21.00 часа, в с. Старо Оряхово, за зареждане на магазин за хранителни стоки, спира товарен автомобил"Мерцедес". Водачът му оставя превозното средство с работещ двигател и ключ на контакта и слиза, за да разтовари стоката. Точно тогава неизвестен успява да влезе в кабината и да потегли с чуждото возило. След подадения сигнал, веднага стартират заградителни действия на територията на целия регион. В резултат, товарният автомобил е засечен от полицейски екип на Четвърто РУ, който прави опит да го спре. Водачът не се съобразява с подадения сигнал, продължава по Аспарухов мост в посока Варна, следван от полицейския екип. В преследването се включват и колегите им от съседното полицейско управление. На кръгово кръстовище на ул. "Девня", водачът на "Мерцедес"-а губи контрол и се обръща странично. Т.Д./23 г./ от с. Любен Каравелово не е пострадал, той е задържан в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Варна. На Т.Д. е повдигнато обвинение.

ПТП. Тежък пътен инцидент отне живота на трима млади мъже. Катастрофата е станала тази сутрин в 01.20 ч. на улица "Македония" в Харманли, когато л.а. "Ауди" е излязло от пътното платно и се е забило в бетонен гараж. На място е загинал 26-годишният водач на автомобила и двамата му спътници на 25 и 27 години. Извършен е оглед, по първоначални данни причината за инцидента е шофиране с несъобразена с пътната обстановка скорост. По случая е образувано досъдебно производство.


/ИС/