DB Schenker с нов управител за България

OT 12:25:31 22-12-2017
AM1225OT.003
DB Schenker - нов управител за България

DB Schenker
с нов управител
за България

 Зоран Лазороски е новият управляващ директор на DB Schenker в България. Той поема официално поста от 1-ви януари 2018 г. като същевременно ще продължава да отговаря и за представителството на компанията в Македония.

Г-н Лазороски е роден в Македония. Завършва специалност "Макроикономика", както и "Индустриално инженерство" в университета "Св. Кирил и Методий", в Скопие. Стартира своята кариера в логистиката преди 19 години като транспортен мениджър/спедитор във фирма "Макошпед".
В глобалния логистичен доставчик DB Schenker започва през 2001-ва година като ръководител "Сухопътен транспорт" в Македония, а през 2006-та г-н Лазороски става управител за страната.

"В сферата на услугите, особено за секторите, в които хората са най-големият актив, няма нищо по-важно от това клиентите и служителите да са доволни. Всичко останало е на заден план", каза г-н Лазороски относно фокуса на бъдещата му работа като ръководител на българския офис на DB Schenker.

Хелмут Швайгхофер ще продължи да е съуправител в България, като едновременно с това е и изпълнителен директор на DB Schenker в Австрия и регион Югоизточна Европа.

DB Schenker в България

DB Schenker e международен доставчик на логистични услуги, с над 65 000 служители и 2000 локации в света.
С близо 25 години успешен бизнес в България, Шенкер ЕООД разполага с екип от над 330 души и представителства в градовете София, Божурище, Пловдив, Варна, Бургас, Севлиево и Русе. Фирмата е водещ доставчик на логистични услуги в страната и предлага пълното портфолио от решения за сухопътен транспорт, въздушен и морски транспорт, договорна логистика, мултимодални решения, складиране, услуги с добавена стойност, премествания, панаирна и изложбена логистика.

Schenker EOOD
/АМ/