Комисията на ЕП по граждански права и вътрешни работи прие доклада за нов европейски регламент за паричните средства, влизащи и излизащи от ЕС

OT 11:56:01 06-12-2017
NS1155OT.005
ЕНП - българска пресслужба

Комисията на ЕП по граждански права и вътрешни работи прие доклада за нов европейски регламент за паричните
средства, влизащи и излизащи от ЕСКомисията по граждански права и вътрешни работи на Европейския парламент прие доклада за създаването на нов европейски регламент за паричните средства, влизащи и излизащи от Европейския съюз. Целта е да се постегне по-ефективна борба с прането на пари и с тероризма, обясни евродепутатът Емил Радев, който е докладчик в сянка:
СИНХРОН: Емил Радев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европейския парламент одобри с голямо мнозинство доклада за нов регламент за паричните средства, които се внасят и изнасят в Европейския съюз. С новия регламент се запушват пропуските в законодателството, дава се ново определение на парични средства, което вече ще включва и високоликвидните стоки, както и анонимните предплатени карти. Дава се възможност на контролните органи да задържат временно недекларираните средства над 10000 евро, а също така и всякакви други под тази граница, за които съмнение, че са от престъпна дейност. На практика преговорите по този регламент ще започнат януари - февруари месец 2018 година под българско председателство и се надявам наистина да имаме едно много добро законодателство, контролиращо финансовите потоци от и към Европейския съюз.
Download link https://we.tl/8w4E7IqkmN

/НС/