Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

OT 15:37:01 25-11-2017
RM1536OT.005
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността" - МВР


25 ноември 2017

Пазарджик. Двама са задържани заради смъртта на едногодишно дете. В четвъртък следобед от ЦСМП-Пазарджик бил получен сигнал в полицейското управление за прието момченце на 1 година в безпомощно състояние. За съжаление, детето малко по-късно е починало. С разследване на случая се заели служители от сектор "Криминална полиция" при РУ-Пазарджик и колегите им от полицейския участък в пазарджишкия квартал "Изток". Медиците изяснили, че смъртта е настъпила в резултат на травма в главата. Незабавно били задържани майката на детето М.Х./30г./ от пловдивското с.Триводици и 27-годишният С.Й. от Пазарджик, с който тя съжителства. В хода на разследването е установено, че жената често оставяла детето на приятеля си, а момченцето често плачело. В такъв момент мъжът е нанесъл удари по главата на бебето. Всички действия на разследващите са докладвани на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град. Магистратите са удължили срока на задържане на мъжа и жената със 72 часа. Работата по пълното изясняване на случая продължава, образувано е полицейско производство.

Хасково. 33-годишен турски гражданин е задържан за подкуп. Тази сутрин в 2 часа, автопатрул на РУ-Свиленград спрял за проверка в града лек автомобил "Фолксваген", шофиран от мъжа. В хода на проверката, униформените полицаи установили, че той шофира с 2.38 промила алкохол в кръвта. Тогава водачът оставил на предната седалка на служебния полицейски автомобил банкнота от 100 турски лири. Незабавно е уведомен разследващ полицай, който е образувал бързо производство.

Стара Загора. На 22 ноември служители на РУ-Казанлък и Участък-Мъглиж провели полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества. В хода на акцията е извършена проверка на 22-годишен, който доброволно предал към 0,7 г амфетамин и 0,7 марихуана. При проверка на 24-годишен, той предал 0,67 г марихуана. На същата дата е задържан и 26-годишен от Мъглиж. При извършени процесуално-следствени действия у него са намерени и иззети амфетамини - 5,61 г и марихуана - 1,46 г, а в дома му са намерени и иззети още 19,52 г марихуана и 14,74 г амфетамин. По случаите са образувани бързи производства. Мъжете са задържани за срок до 24 часа в РУ - Казанлък по чл.354а, ал.1 от НК.

Две кражби на мобилни телефони разкриха полицаи от РУ-Казанлък. На 13 ноември 27-годишна съобщила в районното управление за кражба на мобилния й апарат на 8 ноември от работното й място - сладкарница в града. Образувано е досъдебно производство по чл.194 от НК. От проведени оперативно-издирвателни действия е установен извършителят - 49-годишен мъж от Габрово. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на РП - Казанлък.

На 14 ноември, във Второ РУ - Стара Загора постъпило съобщение от 17- годишен младеж, че вечерта на 13 ноември, на автобусна спирка в района на училище в Стара Загора двама непознати му отнели мобилен телефон на стойност 250 лв.Полицаите влезли в следите им и задържали двамата мъже, на 21 г., от гр. Николаево и на 31 г., от Стара Загора. Образувано е досъдебно производство по чл.194 от НК. Работата по случая продължава.


/РУМ/