Благотворителна кампания "За достоен живот"се проведе в дом за възрастни хора в Пловдив

OT 14:03:31 14-06-2017
AM1402OT.005
Пловдив - Фондация "Сан Марко М" - дарение

Благотворителна кампания
"За достоен живот"се проведе
в дом за възрастни хора в Пловдив


Пловдив, 14 юни /Таня Благова, БТА/
Благотворителна кампания "За достоен живот"се проведе в Дом за възрастни хора с физически увреждания (ДВФУ) "Хаджи Гьока Павлов" в Пловдив. Тя е дело на три бизнес дами Елена Кристияно, Меги Трайкова, Ася Атанасова и представляваните от тях организации.
На възрастните дами от дома бяха направени безплатни прически, като те бяха подстригани, боядисани и изсушени от три стилистки, сред които и Ася Атанасова, управител на салон за красота "Ася", а боите са дарение от българо-италианската фирма "Кристиан оф Рома".
В рамките на благотворителната инициатива се даряват икони, както и се подменя спалното бельо във всяка от стаите на социалното заведение. Поставят се картини в столовата и коридорите на сградата. Също така като част от кампанията е и зацветяването и облагородяването на парка в дома и поставените градински фигурки и мебели. В рамките на днешната инициатива са предоставени и спортни принадлежности, които да подпомагат раздвижването на обителите му.
Това е поредната инициатива от кампанията, която цели да подобри битовите условия в дома, както и да повиши самочувствието на обитателите му, сподели Меги Трайкова председател на фондация "Сан Марко М". Тя добави, че от три години фондацията постоянно реновира и обновява дома, правят се различни благотворителни мероприятия, като празнични молебени и обяди. Благотворителната кампания "За достоен живот" е на приблизителна стойност около 5000 лева и все още не е приключила и предстоят още инициативи.
Фондация "Сан Марко М" е създадена преди четири години, с основна дейност да помага на онкоболни. Впоследствие благотворителната й дейност се разширява и вече подпомага не само онкоболни, но и лица от домове, сираци, хора в неравностойно положение, имащи нужда от помощ. По думите на Миглена Трайкова дейността на фондация "Сан Марко М" е насочена основно в полза на хората.
/АМ/