Благотворителен Коледен базар в Техническия университет-София

OT 13:18:32 22-12-2016
AM1316OT.001
Техническия университет-София - Благотворителен Коледен базар

Благотворителен Коледен базар
в Техническия
университет-София


За поредна година студентите от Стопанския факултет (СФ) към ТУ - София организират благотворителен Коледен базар, който се провежда с цел подпомагане на студенти в неравностойно положение - студенти сираци, студенти с нисък социален статус или студенти със здравословен проблем.

Коледният базар е част от създадената през 2013 г. платформа на студентите от Стопанския факултет за взаимопомощ и подкрепа на свои колеги в социални, здравословни и финансови затруднения. TheStudentsCommunity, както се нарича платформата, цели да изгради общество от социално отговорни студенти, които да си помагат един на друг и към които винаги могат да се обърнат останалите членове на обществото или в случая университета.

На Коледния базар има ръчно изработени лакомства, бижута, аксесоари, коледни украси и др. Около 2000 лв. са събраните средства тази година. Те ще бъдат предоставени на 9 студенти в неравностойно положение.

"Надяваме се, че това е само началото на поредица от прекрасни инициативи като тази и че ще успеем да създадем истинско StudentsCommunity!", сподели Ина Христова - организатор на инициативата. Нека да бъдем по-добри!"

Техническия университет-София
/АМ/