Бойко Борисов се отказва от депутатското си място

Бойко Борисов се отказва от депутатското си място

София, 8 април /БТА/
Председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов се отказа от мястото си на народен представител, съобщава пресцентърът на партията.
Днес той е подал заявление пред ЦИК, с което се отказва от мястото на народен представител.
"На мен имунитет не ми трябва. Като премиер не съм имал и след това не ми трябва. Затова напуснах двата избирателни района, където спечелих и лидерската битка с опонентите", е обявил а Борисов, цитиран в съобщението.
"Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана - срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред", е коментирал лидерът на ГЕРБ.
Борисов призовава да не бъдат обиждани избирателите, независимо на коя партия симпатизират и са подкрепили на вота.
"Това са български граждани, не се шегувайте помежду си с тежки обиди. Нас ни наричаха срутище, а от 31 многомандатни избирателни района ГЕРБ спечели в 24. Тези, които се срутиха, да си направят изводи, с тези обиди дотам се докараха", е казал още той.
Лидерът на ГЕРБ е напомнил, че партията му е спечелила и избирателните райони, където за подкрепата на избирателите се бореха още Корнелия Нинова, Христо Иванов и Слави Трифонов.
"И в селото на президента Радев сме първи, и в Плевен сме първи, и в Учиндол, и в Кюстендил, и в Банкя, и във Враца, Монтана, Видин пак сме първи. Нека се уважаваме, това е трудът, това са гласовете на избирателите", е категоричен председателят на ГЕРБ, според съобщението до медиите.
Той е посочил, че се отнася с уважение към всички избиратели и към всички опоненти.
"Изборите се правят, за да се направи управление. В предизборната кампания се говори с кое си по-добър, но след това целта е да се направи правителство и стабилно управление, за да можеш това, което си говорил, да го изпълниш", е посочил също Бойко Борисов.

Източник: София