Жертвите на ракетния удар в азербайджанския град Ганджа вече са 13

Azerbaijan Armenia
Снимка: AP

Баку, 17 октомври /БТА/
Броят на загиналите от ракетната атака срещу азербайджанския град Ганджа е нараснал до 13, съобщи министерството на извънредните ситуации на Азербайджан, цитирано от ТАСС.
От разрушенията са извадени телата на 13 загинали, а ранените са 52-ма, се уточнява в съобщение на министерството. По негови данни издирвателно-спасителната работа продължава.
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев определи като военно престъпление ракетния удар по Ганджа и заяви, че ръководството на Армения трябва да понесе отговорността за обстрела. Той подчерта в телевизионно обръщение, че Азербайджан ще отговори "на това престъпление на бойното поле". "Не обстрелваме цивилни", заяви още Алиев.
Хикмет Хаджиев, съветник на президента на Азербайджан, написа в Туитър, че ракетният удар е бил нанесен от територията на Армения.
На 11 октомври Ганджа, вторият по големина азербайджански град, разположен далеч от зоната на бойните действия в Нагорни Карабах, също бе подложен на ракетен обстрел от Армения. Тогава загинаха 10 души, а 34 бяха ранени.

Източник: Баку