Долу ръцете от г-н Марешки, призоваха в декларация от ПГ "ВОЛЯ - българските родолюбци"

Парламент -
Снимка: БТА

София,16 септември /БТА/
"Долу ръцете от г-н Марешки", се казва в декларация на ПГ"ВОЛЯ - българските родолюбци", прочетена от Пламен Христов. Той и депутати от групата излязоха на трибуната, облечени в бели тениски с надпис "Аз съм Марешки".
Поводът е присъдата на втора инстанция за изнудване и рекет за лидера на партията Веселин Марешки.
Преди два дни цяла България стана свидетел как беше направен опит да бъде очернен един достоен човек, да бъде употребен един почтен политик и предприемач, задкулисието показва безсилието си да накаже истинските виновници, обяви Христов.
ПГ на партията категорично се противопоставя на атаката срещу човек, създал хиляди работни места, започнал сам борбата срещу картелите. Пламен Христов призова политическите партии и хората да не се поддават на манипулациите.
Няма да допуснем някой да лъже Брюксел и да жертва един човек, заяви той.
Тези,които сега злорадстват, да осъзнаят, че така подкрепят система, срещу която уж протестират, предупреди представителят на "ВОЛЯ".
Не бързайте да се радвате, през годините много се радваха, че чрез мръсни номера са успели да ни забавят, но не успяха да ни спрат, декларира Пламен Христов. Той припомни, че само за два месеца повече от 160 хиляди българи са застанали зад кампанията на Веселин Марешки за безплатни лекарства за пенсионерите.
Кой се страхува от "ВОЛЯ", дали саморазправата с една млада партия е правилният път към промяната, за която всички говорят - не, коментира депутатът.
Той заяви, че "ВОЛЯ" иска в политиката, в управлението да има хора, които дават, а не грабят.

Източник: София