Премиерът обеща подкрепа за реновирането на пътната инфраструктура до завод в Търговище

Премиерът обеща подкрепа за реновирането на пътната инфраструктура до завод в Търговище

            Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода на "Тракия Глас България". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети днес част от производствените мощност на един от най-големите инвеститори не само в Търговище, но и в България, съобщи пресслужбата на кабинета.
           Извеждащият път от предприятието е изключително важен, тъй като по него ежедневно преминават тировете, изнасящи стока. Ще вземем решение и ще окажем подкрепа, е бил категоричен министър-председателят Борисов.
         Общо три са производствата на инвеститора, които функционират - за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла. Около 2500 души са заети в основното производство, а заедно със съпътстващите производства и предприятия работните места, създадени от инвеститора, са близо 5000.
         Кметът на Търговище Дарин Димитров е отбелязал, че наличието на такова голямо производство оказва благоприятно влияние за развитието на Търговище. Населението се увеличава, хората живеят с добър стандарт, е изтъкнал кметът и е добавил, че няма безработица.

Източник: София