Президентът Радев обсъди със Султан Ахмед бин Сулайем възможностите за развитието на България като логистичен център за пренос на стоки към Европа

Румен Радев - Султан Ахмед бин Сулайем - среща
Снимка: БТА

    Държавният глава Румен Радев обсъди днес на "Дондуков" 2 перспективите за утвърждаването на България като регионален логистичен център за пренос на стоки от Азия към Европа със Султан Ахмед бин Сулайем, главен изпълнителен директор на Dubai Ports World и един от най-влиятелните бизнесмени от Обединените арабски емирства. Това съобщиха от прессекретариата на президента.
    Срещата между двамата е в резултат на участието на българския президент в Петербургския икономически форум, по време на който Румен Радев е отправил покана към представителите на бизнеса да инвестират в България.
    Компанията Dubai Ports World е един от най-големите оператори на пристанища в света със 78 логистични терминали в различни части на света.    
    Държавният глава е заявил, че стратегическото разположение на страната ни между Европа и Азия и висококвалифицираните кадри у нас, създават отлични предпоставки за избора на България като регионален логистичен център.
    Султан Ахмед бин Сулайем подчертал интереса на Dubai Ports World за инвестиции в българските пристанища и за създаването на високотехнологични логистични центрове в различни градове на страната. По думите му използването на българските пристанища по река Дунав дават възможност за бърз достъп до останалите европейски държави.

Източник: София