Ученици от софийските клубове "Млади възрожденци" гостуваха на вицепрезидента Илияна Йотова

Илияна Йотова - „Млади възрожденци“
Снимка: БТА

    Ученици от софийските клубове "Млади възрожденци" са гостували на вицепрезидента Илияна Йотова. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. "За мен е изключителна чест да бъда домакин на високи гости като вас - младите български възрожденци. Възрожденците не са само в миналото, има ги днес, ще ги има и в бъдеще" - с тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова е посрещнала в президентската институция гостите си.
    Йотова е благодарила на Общобългарския комитет "Васил Левски" и на всички учители, които с всеотдайност възпитават у българските деца родова памет, общобългарски и общочовешки ценности, учат ги на любов към род и родина. "Зная колко е трудно днес да привлечете и задържите интереса на децата, да ги откъснете от телефона и таблета", е подчертала Илияна Йотова.
    Йотова се е обърнала към децата с призив да помнят, че са наследници на славни герои. "Бъдете горди със своята родина България - държава с над 13-вековна история, съхранила и разпространила славянската писменост и култура", е допълнила още вицепрезидентът.
    Председателят на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев е изказал благодарност на вицепрезидента Йотова за подкрепата за развитието на инициативата "Млади възрожденци". "Патронажът ви се превърна в мощен стимул за развитието на клубовете и броят на децата в тях вече надхвърля 5000 в цялата страна", е изтъкнал Васил Василев.

Източник: София