Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност за катастрофа със загинало бебе

Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност за катастрофа със загинало бебе

    Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност по случая с вчерашната катастрофа на главен път към ГКПП "Маказа", при който загина 6-месечно бебе и бяха ранени други трима души, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
    Оттам уточниха, че събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетната Е.А.
По отношение на Местан е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Тя е съобразена с изискванията на НПК, а именно да се попречи на обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление. "В случая е направена преценка въз основа на доказателствата по делото, че посочената мярка за неотклонение би изпълнила тези цели", посочват от прокуратурата.
Оттам  допълват, че на лидера на ДОСТ е наложена забрана да напуска пределите на страната.
    Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и  назначаване на съдебна автотехническа експертиза.
    Случаят се разследва от следовател на Окръжна прокуратура - Кърджали. До момента са извършени разпити на свидетели и очевидци, назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на 6-месечното дете, както и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите на починалото бебе и неговия 9-годишен брат, допълват от Апелативна прокуратура - Пловдив.

Източник: Кърджали