Седемнайсет души загинаха при пожар в хотел в Индия

India Hotel Fire
Снимка: AP

    Седемнайсет души загинаха рано днес при пожар в хотел в центъра на индийската столица и четирима са ранени. От пожарната служба съобщиха, че 35 души са спасени от огъня в хотел "Арпит палас" в Ню Делхи.
    Според властите при избухването на огъня в хотела с 43 стаи е имало около 120 души, предаде Асошиейтед прес.
    Построен преди 25 години, хотел "Арпит палас" се намира в квартал, където има много евтини хотели, предпочитани от чужденци с ограничен бюджет и бизнесмени.
    Първоначално предприемачът имал разрешение да издигне 4 етажа - стандартна височина за центъра на Делхи, но сградата е била 6-етажна.
    Допълнително били изградени мазе и кухня, която е върху покрива, каза Сатендар Кумар Джаин - министър на здравеопазването и градоустройството в правителството на Делхи. Строителните инспектори са проявили сериозна немарливост като позволили издигането на допълнителни етажи.
    В гасенето на пожара са участвали около 100 огнеборци и 25 противопожарни автомобила. Заради бързо горящата дървена ламперия по коридорите и стълбищата на евтиния хотел, която подхранвала пламъците, огнеборците не можели да се придвижат по стълбите и трябвало да влизат през прозорците, за да евакуират хората, отбелязва Франс прес.
    Властите все още разследват причината за избухване на огъня.

Източник: Делхи