Британските депутати няма да гласуват по ревизирано споразумение за Брекзит тази седмица, заяви премиерската канцелария

Britain Brexit
Снимка: AP

Лондон/Париж, 12 февруари /БТА/
Британската министър-председателка Тереза Мей каза на своя екип от водещи министри днес, че Парламентът няма да бъде призован да гласува по ревизирано споразумение за Брекзит тази седмица, тъй като тя има нужда от повече време за преговори с Европейския съюз, заяви нейната канцелария, цитирана от Ройтерс.
Мей се стреми да постигне промени в споразумението, което договори с ЕС миналата година, след като британските депутати го отхвърлиха главно заради опасения във връзка с предпазния механизъм за ирландската граница.
"Тя каза, че е ясно, че за да бъдат завършени тези обсъждания с ЕС, ще е необходимо още малко време, и затова няма да представяме съдържателно гласуване тази седмица", заяви говорителка на Мей.
Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан призова за скорошно ратифициране на сделката между Великобритания и ЕС за Брекзит, посочва ТАСС.
"Необходимо е да се извърши бърз напредък по ратифицирането на споразумението за излизане (на Великобритания от ЕС), за да се гарантира подреден Брекзит", каза той след среща с британския външен министър Джереми Хънт в Париж.

Източник: Лондон/Париж