Водачът на младежката организация на ХДС беше избран за генерален секретар на партията

Germany Merkel's Party
Снимка: AP

Хамбург, 8 декември /БТА/
Водачът на младежката организация на Християндемократическия съюз (ХДС) Паул Цимяк беше избран за генерален секретар на партията на конгреса в Хамбург, предаде ДПА.
Цимяк беше избран за депутат на изборите миналата година. Той оглавява младежкото крило от 2014 г. и спечели гласовете на 62,8 на сто от около 1000 делегати, участващи в партийния конгрес.
Вчера генералният секретар на Християндемократическия съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер беше избрана за негов нов председател на мястото на Ангела Меркел.
Спечелването на лидерския пост в ХДС е важна стъпка по пътя към възможно спечелване на канцлерския пост, след като Меркел се откаже от поста на правителствен ръководител през 2021 г., отбелязва ДПА.
Политическите позиции на Цимяк са близки до тези на представителя на консервативното крило в ХДС Йенс Шпан, който загуби надпреварата за председателския пост. Смята се, че с избирането му Крамп-Каренбауер се опитва да предотврати разделение между консерваторите и центристите в партията, отбелязва ТАСС.

Източник: Хамбург