Цвета Караянчева: Българският гражданин е натрупал достатъчно опит от срещи с фалшиви пророци

Цвета Караянчева: Българският гражданин е натрупал достатъчно опит от срещи с фалшиви пророци

     "Ако историята на последните тридесет години ни е научила на нещо, то е, че българският гражданин е натрупал достатъчно опит от срещи с фалшиви пророци. И е научил как да ги наказва", пише председателят на парламента Цвета Караянчева във Фейсбук.
    Преди 29 години на днешната дата започна един дворцов преврат, част от върхушката на комунистическата партия се изправи срещу друга част, посочва тя.
    И все пак планът на комунистическата върхушка някак си не успя да проработи в пълния си "блясък", коментира Караянчева. "Гражданските протести свалиха и Луканов, и Виденов. С помощта на гражданската енергия България влезе в чакалните на ЕС и НАТО. И после с помощта на огромно национално усилие и обединение успя да постигне членство и в двете организации", допълва Цвета Караянчева.
    Председателят на парламента отбелязва, че през тези сложни и бурни години гражданското общество е успяло да остане будно, и гневно, и на страж. "Да, имаше и кебапчета по избори, и натиск върху безправни работници, и контролиран вот. А днес отново има грозни и мрачни пророчества за смъртта на българската демокрация и рухването на гражданските свободи", пише тя.
    "И това се случва на фона на неоспорими факти. На фона на една България, която се утвърждава като регионален лидер на Балканите. На фона на една България, която се утвърждава и е призната за лоялен европейски партньор, чийто глас се чува. На фона на една България, която, според последните икономически прогнози, ще е на пето място по икономически растеж в целия съюз", посочва Цвета Караянчева.

Източник: София