Има ли нещо по-хубаво от честване на края на война, попита Доналд Тръмп в Париж

Donald Trump, Melania Trump
Снимка: AP

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна в Париж за церемониите за стогодишнината от края на Първата световна война и попита: има ли нещо по-хубаво от честване на края на война, предаде Асошиейтед прес.
    Тръмп се присъедини към близо 60 световни лидери във френската столица, за да участва в отбелязването на 100-годишнината от примирието, сложило край на първия глобален конфликт с милиони жертви. "Има ли нещо по-хубаво от честване на края на война, особено на тази, който бе една от най-кървавите и най-страшните на всички времена", попита президентът в послание в Туитър.
    Днес Тръмп ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон за разговори за европейската сигурност, Сирия и Иран. Президентът Тръмп и първата дама Мелания ще посетят също американското военно гробище в Бело, за да отдадат почит на паметта на американските военни, паднали на френска земя през войната.
    Отбелязването на стогодишнината от края на Първата световна война започна днес със среща на канадския премиер Джъстин Трюдо с ветерани. Той положи венец на канадско военно гробище в Северна Франция, където са погребани 820 жертви на конфликта 1914-1918 г.
    Кулминацията на възпоменанията ще бъде утре на Гроба на незнайния воин в Париж, в 11-ия час на 11-ия ден на 11-ия месец, точно сто години след примирието, добавя АП.  

Източник: Париж