Румен Радев: Световните първенства в България са възможност повече млади хора да бъдат приобщени към спорта

Румен Радев - Моринари Ватанабе - среща
Снимка: БТА

Трите световни първенства по волейбол, гребане и художествена гимнастика, които се провеждат в България, са възможност повече млади хора да бъдат приобщени към спорта. Това заяви президентът Румен Радев на среща днес с председателя на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе, който е гост на Световното първенство по художествена гимнастика в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Държавният глава е посочил, че българските спортисти са съхранили своя дух и стремежа към победата, дори и в години, когато страната ни не разполага с най-добрите условия и инфраструктура за тяхната подготовка и тренировки.
Българските традиции и треньорска школа в художествената гимнастика имат голям принос за популяризирането и разпространението на този спорт в света, е посочил Моринари Ватанабе. Председателят на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе се е обучавал години наред от българската школа и е специализирал в Националната спортна академия.
В срещата са участвали президентът на Българската федерация по художествена гимнастика и президент на организационния комитет на световното първенство Илиана Раева и вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика и посланик на световното първенство Мария Петрова.

Източник: София