България е високоуважаван партньор в Олимпийското движение, е казал на среща с президента Румен Радев президентът на МОК Томас Бах

Румен Радев - Томас Бах - среща
Снимка: БТА

"България е високоуважаван партньор в Олимпийското движение, а както можах да се убедя, страната се справя блестящо с организацията и домакинството на три световни първенства в три различни олимпийски спорта". Това е заявил президентът на Международния олимпийски комитет /МОК/ Томас Бах, който е разговарял днес на "Дондуков" 2 с държавния глава Румен Радев, съобщава прессекретариатът на президента.
Сред гостите е била и Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет.
"България има потенциала да бъде домакин на Зимни младежки олимпийски игри и може да разчита на подкрепата на МОК за това", е казал Томас Бах.
"От изключително значение е да успеем да върнем младите хора в училище към спорта, но за това са необходими съвременни методологии и добре обучени треньори", е заявил Румен Радев на срещата. Държавният глава е добавил, че е необходимо да бъде изградена спортна култура в младото поколение, защото по думите му, "спортът е много успешен инструмент за интеграция в обществото", се посочва в съобщението.

Източник: София