Генералният секретар на Организацията на американските държави не изключва военна намеса във Венецуела

Luis Almagro
Снимка: AP

    Генералният секретар на Организацята на американските държави Луис Алмагро заяви, че не бива да се изключва военна намеса във Венецуела за сваляне на президента Николас Мадуро, отговорен за икономическата, хуманитарна и миграционна криза в страната, предаде Франс прес.
     "Що се отнася до евентуална военна интервенция, целяща да свали режима на Николас Мадуро, мисля, че не бива да изключваме нито един вариант", каза Алмагро на пресконференция в колумбийския град Кукута, главен входен пункт за венецуелските мигранти, близо до границата с Венецуела.
     Алмагро, който беше на тридневно посещение в Колумбия, за да се информира за вълната от венецуелски мигранти, осъди "диктатурата на Николас Мадуро", задето отказва да приеме хуманитарна помощ въпреки тежката икономическа криза в страната.
    Той обвини венецуелското правителство, че използва мизерията, глада, липсата на медикаменти, както и репресивни инструменти, за да наложи политическата си воля на народа.
     "Пред лицето на страданията на хората, на масовото бягство на населението, провокирано от правителството, преди всичко трябва да бъдат предприети дипломатически действия, но не бива да изключваме нито една друга опция", заяви той.

Източник: Кукута, Колумбия