Коалиционният съвет реши и тримата министри, подали оставка, да бъдат освободени

Коалиционният съвет реши и тримата министри, подали оставка, да бъдат освободени

София, 10 септември /Христо Воденов, БТА/
    Коалиционният съвет реши и тримата министри, подали оставка, да бъдат освободени. Предложението ще бъде внесено в четвъртък (13 септември) в Народното събрание, съобщи пред журналисти в МС премиерът Бойко Борисов днес. На тяхно място ще бъдат предложени зам.-министърът на икономиката Александър Манолев за министър на транспорта, сегашният главен секретар на МВР Младен Маринов за министър във ведомството и Петя Аврамова, депутат в НС, за министър на  регионалното развитие и благоустройството.
   "Чух аргументите на НФСБ и на Валери Симеонов, както и на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Има много истина в оценката на министрите, всяка партия иска да си защитава кадрите, това е ясно, но и затова ние пък с Волен Сидеров и Красимир Каракачанов бяхме на другото мнение. И това ни прави различни от останалите, не можем да кажем, че имат вина за катастрофата и нещастието, но не можем да се направим, че нищо не се случило, както в предишни правителства и с други мандатоносители, това се случваше", каза Борисов. Радостно за мен е, че всички дават добра оценка за министрите, но според мен това, което е обявено вече като политическа отговорност, колкото и да е широка тази фраза, трябва да се понесе", каза Борисов.
    На днешното заседание на съвета разгледахме изпълнението на програмата там, където имаме безспорни успехи, продължаваме, а там, където имаме слабости или недобро изпълнение, сме набелязали мерки. Следващото заседание на коалиционния съвет ще е след една седмица, тъй като един от упреците е, че Съвета не се събира редовно и това води до разнопосочност в публичното говорене, каза Борисов.

Източник: София