Путин и Съветът за сигурност на Русия подчертаха пълната нелегитимност на възможните нови американски санкции

Путин и Съветът за сигурност на Русия подчертаха пълната нелегитимност на възможните нови американски санкции

    Руският президент Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия темата за възможните нови антируски санкции на САЩ. Това съобщи говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.
    "Засегната бе също темата за възможните нови неприятелски стъпки на Вашингтон във вид на търговски ограничения", добави говорителят.
    "Подчертана бе пълната нелегитимност на подобни действия от гледна точка на международното право", заяви Песков.
    На съвещанието "бяха обсъдени също текущите въпроси на социално-икономическото развитие на страната".
    В сряда се разбра, че американското правителство има намерение на 22 август да въведе санкции срещу Русия заради приписваното й участие в отравянето на 4 март на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в британския град Солсбъри. Както отбеляза по-рано представител на Държавния департамент, след 90 дни американските власти ще вземат решение за въвеждане на втори пакет санкции срещу Москва ако тя не изпълни редица  поставени й условия. Русия нееднократно и категорично отричаше твърденията за участие в отравянето на Скрипал и дъщеря му.
    В съвещанието при президента на Русия взеха участие председателят на Държавната Дума Вячеслав Володин, ръководителят на президентската администрация Антон Вайло, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, министърът на отбраната Сергей Шойгу и директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников, добавя ТАСС.

Източник: Москва