Кремъл: Надяваме се на диалог със САЩ въпреки щетите, които понесоха двустранните ни отношения по тяхна вина

     Кремъл заяви, че все още се надява на възстановяване на диалога с Вашингтон въпреки "всички щети", които са понесли двустранните отношения по вина на САЩ, предаде Франс прес.
    "Надяваме се с времето, когато американските ни колеги уредят вътрешните си проблеми, да започне диалог въпреки щетите, които понесоха двустранните отношения по вина на Вашингтон", каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.
    Той определи като "неоснователни" обвиненията, че Русия възпрепятства достъпа на Организацията за забрана на химическите оръжия до сирийския град Дума, където неотдавна бе извършена предполагаема химическа атака.
    Москва смята американските санкции за форма на нечестна конкуренция и ще им отговори в съответствие с интересите на Русия, добави той, цитиран от Ройтерс.
     "Санкциите срещу Русия се превръщат във фиксидея. Все още смятаме тези санкции за незаконни и сме убедени, че всеки икономист може да види в тях открит опит за изтласкване на руски компании от световните пазари", каза Песков. 
..

Източник: Москва