Свободно ще могат да се карат бордове и ролери на бул. "Ал. Стамболийски" днес

София - бордове - ролери
Снимка: БТА

Свободно ще могат да се карат бордове, ролери и тротинетки днес, от 10.00 до 16.00 ч., на бул. "Ал. Стамболийски" в участъка между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Христо Ботев" в рамките на инициативата "БулевАРТ", организирана от Столичната община и Центъра за градска мобилност. Това съобщиха от пресцентъра на общината.
Ще има майсторски демонстрации на ролери - от "Екстрйм скейт" и звездите на новата световна мания - лонгборда, ще покажат на какво са способни.
Младежите от LongDayBoarding ще преподават и безплатни уроци по борд каране на начинаещи. Млади стрийтарт художници ще покажат на живо върху пана от улични ремонти своята визия за модерна и променяща се София. Сред тях са Виктория Котева и Радостин Неделчев - Чочо, който е и автор на логото на кампанията. На партито ще е и DJ Skrugie, както и партньорите на събитието от "Кока-Кола", които ще раздават напитки без пари.
Специални шатри ще имат екипите от "Кахуна", които ще предлагат бордове за свободно ползване и изпробване на спорта, а пък младежите от "Парашутка" ще позволят да се пробват удобните надуваеми дивани.

Източник: София