Подготвя се въвеждането на задължителни общи критерии за детските бази за отдих

Подготвя се въвеждането на задължителни общи критерии за детските бази за отдих

Министърът на туризма Николина Ангелкова и посланикът на Руския Анатолий Макаров посетиха два детски лагера по Северното Черноморие, където за ваканцията си в България идват основно подрастващи от Русия, съобщиха от министерството.
Министърът е припомнила, че българското Черноморие предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи. Около 3-4 000 деца посещават само лагер "Албатрос" през летния сезон, предимно от Русия и Украйна.
"С промени в Закона за туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за отдих, за да сме сигурни и в бъдеще, че ще бъде гарантирано спокойствието на децата, а и на техните родители", е съобщила министър Ангелкова при визитата в Международния детски комплекс "Албатрос" в курорта "Св. Константин и Елена".
Посланик Макаров е поздравил България за добрата организация и отличните условия, които страната ни предлага за детските лагери. Той е подчертал, че все повече руски туристи предпочитат България като дестинация за почивка и пътуване. Увеличава се и броят на децата и младежите, които идват в нашата страна за организирана почивка, е казал дипломатът. В обиколката е участвал и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук.
Министър Ангелкова и посланик Макаров са посетили и Международния детски оздравителен лагер "Бригантина" в курортния комплекс "Албена".

Източник: София