Инвест Банк

Студентите от ЕС във Великобритания за академичната 2018/2019 година ще продължат да се възползват от кредити за образованието си

BRITAIN-LONDON-PRIME MINISTER-SNAP GENERAL ELECTION
Снимка: XINHUA

Студентите от ЕС, които кандидатстват за бакалавърски и магистърски програми във Великобритания за академичната 2018/2019 година, ще продължат да се възползват от финансиране на образованието си, както досега. Това се посочва в решение на правителството на Тереза Мей от днес, 21 април, което постъпи в офисите на международния консултантски проект "Световно образование" от партниращите на форума британски университети.
Решението е в отговор на писмо на Асоциацията на британските университети, което е било разпространено веднага след решението на британското правителство да започне Брекзит. "В документа се настояваше за спешно и бързо решение на статута на студентите от ЕС за академичната 2018/2019 година и за възможността им те да ползват кредитиране, както до момента. Това е с огромно значение за бъдещите кандидати, тъй като за британските университети се кандидатства една година по-рано", посочват от консултантите от "Световно образование".
От влизането на България в ЕС всяка година над 2000 български кандидат-студенти ползват финансиране от британското правителство в размер на около 9000 паунда, които покриват пълния размер на таксите им за обучение. Те представляват над 95 процента от българските кандидати да се обучават на Острова, уточняват образователните консултанти.

Източник: София