Инвест Банк

Премиерът Герджиков: София и България заслужават да имат летище на името на Апостола

Огнян Герджиков - Открит урок по родолюбие за Васил Левски
Снимка: БТА

София и България заслужават да имат летище на името на Апостола, заяви служебният министър-председател Огнян Герджиков, който днес участва в откриване на изложбата "Посветен на Отечеството" и в Открит урок по родолюбие за Васил Левски, съобщиха от правителствената пресслужба.
Събитието, което се е състояло в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", е част от честванията по случай 180-ата годишнина от рождението на Апостола. Премиерът е приветствал инициативата на организаторите летището в София да носи името Летище "Васил Левски" и е поел ангажимент да разговаря с кмета Йорданка Фандъкова по темата.
По време на открития урок пред близо 100 деца от столични училища министър-председателят е изтъкнал, че България има много герои, революционери, давали живота си за Отечеството. "Над тях блести образът на Левски, който ще бъде винаги жив, защото е пример за себеотрицание, за любов към Отечеството, прокламирайки братство, равенство, свобода", е казал Герджиков. "Нека всички носим символа на България Васил Левски в сърцата си", призовал още министър-председателят.

Източник: София