Адвокат Ивайло Ивков стана изпълнителен директор на Левски, Даниел Боримиров и представител на Palms Bet получиха ръководни функции

ПФК Левски - УС - представяне
Снимка: БТА

София, 14 октомври (БТА).

Адвокат Ивайло Ивков пое поста изпълнителен директор на ПФК Левски, обяви мажоритарният собственик Наско Сираков и разкри първите членове на новия управителен съвет. Той ще бъде оглавяван от бившия футболист на "сините" Даниел Боримиров, а в него попада и новият търговски директор Радослав Разпопов.

"С генералният ни спонсор, обсъждахме доста нашироко вижданията ни за управлението на ФК Левски. Стигнахме до единодушно решение, че този УС трябва да бъде от хора, които 24/7 мислят и работят за ФК Левски. Имам удоволствието, като това не е пълният състав и надяваме се до месец, месец и половина да бъде допълнен", каза Сираков.

Адвокат Ивков заяви, че е посветен професионално на Левски от повече от 20 години и сега, когато вече е ръководител в клуба, целта е да бъде постигната финансова стабилност възможно най-скоро.

"Аз съм посветен на "синята" кауза от 1998-а, когато регистрирах едно от първите, ако не и първото акционерно дружество. Повече от 20 години съм имал възможността да работя с осем президенти на клуба и четирима изпълнителни директори. Познавам донякъде "кухнята" на клуба и вярвам, че всеки от тези хора може да потвърди, че в най-трудните периоди аз съм бил насреща. Бил съм човекът зад сцената в правен аспект", заяви Ивайло Ивков на представянето си.

"Няма да говоря дълго за себе си, защото повечето левскари ме познават. Имам 18-годишен опит на най-високо ниво в Апелативната комисия на УЕФА и той ми даде много знания. Наблюдавах тенденциите в европейския и световния футбол, но освен всичко друго (завързах) и професионални контакти с изключителни хора, които управляват световния футбол.

"Достатъчно за миналото обаче. За мен по-важно е какво се случва с клуба сега и какво ще направи новия УС, за да постигнем неговата стабилност и успешното му бъдеще. От януари 2020 нашият клуб се намира в безпрецедентна ситуация. Необходими са спешни мерки за оздравяването му и амбициозната ни задача е да започнем веднага работа по план. В средносрочен план трябва да върнем Левски на мястото, което му се полага и той да остане там перманентно. В последните години бавно забравяхме кои сме не само като клуб, а и като общност от милиони.

"Някои от най-важните приоритети са първо, но не и по значение, финансова стабилизация на клуба. Необходимо е значително подобрение на приходната част и тук е мястото да отбележа безценната роля на нашия генерален спонсор Palms Bet, които подкрепят клуба не само финансово. Това обаче не е достатъчно. Необходимо е да привлечем още партньори и това няма да стане с лозунги или спомени от миналото. Ще трябва ясно да покажем колко важен инструмент сме, колко важен е Левски за успешното развитие на техния бизнес. С колегата Разпопов ще започнем работа по този проект веднага и трябва да ги убедим колко силен партньор сме.

"Решаваща си оставя ролята на нашите многобройни привърженици. Те са нашата най-голяма опора. Искаме да има пълна прозрачност в разходната част. Новият УС трябва много бързо да спечели доверието на левскарите. Това ще стане с далновидна политика, защото нямаме право на грешки.

Имаме вече насрочена среща с организираните привърженици.
"Трябва да върнем европейската атмосфера на Герена и то не само в мачовете, а през цялото време.

Искам да върнем публиката на стадиона и когато го направим, ще проличи колко силни партньори можем да бъдем. Това ще стане преди всичко с добър, непримирим и красив футбол. После ще дойдат и резултатите. В това отношение имам пълно доверие на треньора (Станимир Стоилов), който заварвам. Той е най-подходящият треньор за Левски".

Даниел Боримиров ще поеме длъжността председател на УС, която до скоро заемаше бившият изпълнителен директор Павел Колев.

"Благодаря на Левски за поканата да бъда приобщен към това голямо семейство. Ресорите, за които аз ще отговарям, ще бъдат в помощ на спортно-техническия щаб. Ще упражнявам мониторинг върху ДЮШ и ще бъда посланик на Левски в България и целия свят. Не на последно място, ще бъда връзката на клуба с привържениците", заяви Боримиров.

Радослав Разпопов пък не само ще бъде представител на генералния спонсор в клуба, а и ще поеме търговската част.

"Радвам се за възможността да работя с г-н Сираков, г-н Ивков и г-н Боримиров. В Левски идвам от страна на Palms Bet и ще се занимавам с търговската част в клуба. Преди съм се занимавал с менажирането на игрални обекти, набиране на нови клиенти, презентации и продажби. В Левски ни предстои много работа, за да привлечем нови партньори в клуба. Ако се уповаваме на Левски като бранд, ще пожънем успех, тъй като това е един от най-разпознаваемите брандове в България", каза Разпопов.



Източник: София